НОВОСТИ

Међународна научно-стручна конференција из области одбрамбених технологија – ОТЕХ 2024

09.10.2024

Међународна научно-стручна конференција из области одбрамбених технологија – ОТЕХ 2024



У хотелу „Оморика“ на Тари, дана 10. октобра 2024. године, свечано је отворена  једанаеста по реду Међународна научно - стручна конференција из области одбрамбених технологија – ОТЕХ 2024 у организацији Војнотехничког института уз подршку Министарства одбране Републике Србије и Министарства науке, технолошког развоја и иновација. На свечаном отварању обратили су се пк доц. др Иван Покрајац, директор Војнотехничког института и бг др Славко Ракић, Начелник Управе за Одбрамбене технологије, Сектора за материјалне ресурсе, Министарства одбране Републике Србије. Присутни су имали прилику да слушају уводно предавање о Павлу Савићу, др Владимира Цизеља из Института Влатаком. Такође, присутнима је уводно предавање о енергетским материјалима презентовао и инострани гост др Томас М. Клапотке из Савезне Републике Немачке, као и мј др Бобан Сазић – Јотић на тему борбе против дронова.  

Том приликом, током два дана излагања, презентовани су научни радови из осам области обрамбених технологија, а посебну пажњу присутних привукла је секција младих истраживача, где су младе колеге са великим ентузијазмом излагале радове из различитих области којима се баве. На конференцији је прихваћено укупно 130 радова од пристиглих 180, са учесницима из 11 различитих земаља. На прихваћеним радовима било је укупно 370 аутора/коаутора, а на Тари је током трајања конференције регистровано укупно 220 учесника. Првог дана конференције, одржан је округли сто са представницима Одбрамбене индустрије Србије. Приликом трајања конференције, стручњаци из различитих области, имали су прилику да размене своја пословна искуства у планинском амбијенту хотела „Оморика“.

Приликом свечаног затварања конференције, проглашен је победнички рад у секцији младих истраживача аутора кп Катарине Несторовић, а похваљена су и додатна три рада која су ушла у најужи избор аутора вс Маријане Стојановић, вс Александра Ћитића и вс Марка Бек - Узарова. Након успешно одржане конференције ОТЕХ 2024, на задовољство свих учесника и организатора, позивамо све заинтересоване да се пријаве за учешће у наредној ОТЕХ конференцији, која ће бити одржана 2026. године.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: