НОВОСТИ

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОТВОРИО НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП ОТЕХ 2012

18.09.2012

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОТВОРИО НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП ОТЕХ 2012

У Војнотехничком институту у Београду под покровитељством Министарства одбране Републике Србије одржан је пети по реду научно-стручни скуп из области одбрамбених технологија под називом ОТЕХ 2012.
Скуп је отворио први потпредседник владе и министар одбране господин Александар Вучић, а на свечаном отварању присутнима се обратио и директор Војнотехничког института, пуковник доц. др Зоран Рајић, дипл. инж.
Министар Вучић је, отварајући скуп, истакао да је ОТЕХ изузетно значајна научно-стручна манифестација која се одржава ради свеобухватног и мултидисциплинарног сагледавања научног и технолошког развоја у области одбране.
“Окупљање научника и инжењера, истраживача и пројектаната, произвођача и универзитетских професора омогућава упознавање стручњака као и размену креативних идеја. Очекујем да ће радови и стручни проблеми које они решавају имати и практичну примену у областима значајним за одбрамбену индустрију и Војску Србије јер будућност наше наменске индустрије као и наше војске произилази из онога колико ћемо знати и колико можемо да научимо“ - рекао је министар.
Министар Вучић је додао да Министарство одбране препознаје значај повећања раста улагања у пројекте истраживања и развоја у области одбране.
Директор ВТИ-а пуковник доц. др Зоран Рајић рекао је да се у процесу пројектовања Институт настоји да сва средства НВО буду испројектована тако да се могу произвести у Србији, а да истовремено својим квалитетом и ценом буду конкурентна на међународном тржишту.
После отварања скупа министар је са сарадницима обишао трисонични аеротунел.
Отварању скупа присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима, државни секретари Министарства одбране, помоћница министра одбране за материјалне ресурсе, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, ректор београдског универзитета, представници Министарства одбране и Војске Србије, амбасадор ФР Бразила у Београду, учесници 4. састанка о сарадњи у области наоружања и логистике, страни војни изасланици акредитовани у Србији, делегације МО више земаља, више од 40 учесника из иностранства,  представници фабрика одбрамбене индустрије, институти, факултети и други гости.
Радни део скупа почео је уводним предавањима гостију из иностранства, др Vincenta Chiaruttinija из института ОНЕРА у Француској, и др Filippa Nerija, из Virtualabs компаније из Италије.
На овогодишњем ОТЕХ-у учествовало је 402 учесника из 16 земаља. У складу са програмом скупа, учесници су излагали радове у 7 секција. Пратећи програм скупа предвидео је посете најважнијим лабораторијама института, као и разгледање поставке изложбе ''100 година српског војног ваздухопловства'' и експоната наоружања и војне опреме које развија ВТИ.
филм: отварање скупа и обилазак аеротунела

филм: изјава Министра одбране

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

17.06.2022

ЈАВНИ КОНКУРС

01.06.2022. Министарство одбране расписало ...

01.06.2022

Војнотехнички институт учествовао на сајму „BELGRADE FUTURE GAMING 2022“

На Сајму опреме за игре на срећу, софтвера ...

09.12.2021

Војнотехнички институт јачи за 41 новозапосленог

На данашњој свечаности у Дому Војске у Београду ...

 Војнотехнички институт обележава 73 године рада

03.11.2021

Војнотехнички институт обележава 73 године рада

Војнотехнички институт данас обележава Дан ...

СТРАНА:1/33
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: