НОВОСТИ

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОТВОРИО НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП ОТЕХ 2012

18.09.2012

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОТВОРИО НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП ОТЕХ 2012

У Војнотехничком институту у Београду под покровитељством Министарства одбране Републике Србије одржан је пети по реду научно-стручни скуп из области одбрамбених технологија под називом ОТЕХ 2012.
Скуп је отворио први потпредседник владе и министар одбране господин Александар Вучић, а на свечаном отварању присутнима се обратио и директор Војнотехничког института, пуковник доц. др Зоран Рајић, дипл. инж.
Министар Вучић је, отварајући скуп, истакао да је ОТЕХ изузетно значајна научно-стручна манифестација која се одржава ради свеобухватног и мултидисциплинарног сагледавања научног и технолошког развоја у области одбране.
“Окупљање научника и инжењера, истраживача и пројектаната, произвођача и универзитетских професора омогућава упознавање стручњака као и размену креативних идеја. Очекујем да ће радови и стручни проблеми које они решавају имати и практичну примену у областима значајним за одбрамбену индустрију и Војску Србије јер будућност наше наменске индустрије као и наше војске произилази из онога колико ћемо знати и колико можемо да научимо“ - рекао је министар.
Министар Вучић је додао да Министарство одбране препознаје значај повећања раста улагања у пројекте истраживања и развоја у области одбране.
Директор ВТИ-а пуковник доц. др Зоран Рајић рекао је да се у процесу пројектовања Институт настоји да сва средства НВО буду испројектована тако да се могу произвести у Србији, а да истовремено својим квалитетом и ценом буду конкурентна на међународном тржишту.
После отварања скупа министар је са сарадницима обишао трисонични аеротунел.
Отварању скупа присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима, државни секретари Министарства одбране, помоћница министра одбране за материјалне ресурсе, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, ректор београдског универзитета, представници Министарства одбране и Војске Србије, амбасадор ФР Бразила у Београду, учесници 4. састанка о сарадњи у области наоружања и логистике, страни војни изасланици акредитовани у Србији, делегације МО више земаља, више од 40 учесника из иностранства,  представници фабрика одбрамбене индустрије, институти, факултети и други гости.
Радни део скупа почео је уводним предавањима гостију из иностранства, др Vincenta Chiaruttinija из института ОНЕРА у Француској, и др Filippa Nerija, из Virtualabs компаније из Италије.
На овогодишњем ОТЕХ-у учествовало је 402 учесника из 16 земаља. У складу са програмом скупа, учесници су излагали радове у 7 секција. Пратећи програм скупа предвидео је посете најважнијим лабораторијама института, као и разгледање поставке изложбе ''100 година српског војног ваздухопловства'' и експоната наоружања и војне опреме које развија ВТИ.
филм: отварање скупа и обилазак аеротунела

филм: изјава Министра одбране

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: