НОВОСТИ

Аеромитинг Батајница 2012

02.09.2012

Аеромитинг Батајница 2012

Централни догађај у оквиру обележавања јубилеја – 100 година српског војног ваздухопловства, међународни аеро-митинг „Батајница 2012“ oдржан је 02.09.2012. на батајничком аеродрому.

Овај значајан догађај окупио је 150.000 посетилаца, као и представнике 16 земаља, које су наступиле са 27 ваздухоплова и више од 200 чланова посаде.

Манифестацији су присуствовали председник Републике Србије Tомислав Николић, премијер Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић, министри у Влади Србије, председник Републике Српске Милорад Додик, патријарх српски Иринеј, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, представници Националне гарде Охаја, дипломате и војни изасланици акредитовани у Београду, представници верских заједница, истакнуте јавне и културне личности.
Програм аеро-митинга обогаћен је изложбом ваздухопловних технологија и НВО у ваздухопловству. На том изузетно посећеном месту један од централних излагача  био је Војнотехнички институт где је приказао неке од својих најпопуларнијих пројеката, као што су авион Ласта и беспилотне летелице Врабац и Пегаз.
Поред многобројних домаћих званичника и посетилаца, штанд Војнотехничког института посетиле су бројне стране  државно-војне делегације међу којима и  делегација Сједињених Америчких Држава, коју је предводио командант ратног ваздухопловства националне гарде Охаја бригадни генерал Марк Бартман, делегација Републике Бугарске на челу са командантом ратног ваздухопловства генерал мајорoм Константинoм Поповим, такође, представници амбасаде Украјине, руске корпорације ''РСК МиГ'', ''АДРОН'' из Украјине, итд.
Пуковник доц. др Зоран Рајић, директор Војнотехничког института, истакао је да овакви догађаји позитивно утичу на популаризацију ваздухопловства у Србији, јер велики број људи има могућности да се упозна са светским и домаћим достигнућима у тој области. - То је, онда потенцијално један од разлога да се људи баве ваздухопловством на било који начин – било да се школују у области ваздухопловства, инжењерства, у летачкој области. Када је о Војнотехничком институту реч, овакви догађаји су корисни јер ће сигурно навести један број младих људи који су дошли, видели авионе и софистицирану технологију, да се определе да свој радни век посвете ваздухопловству и ваздухопловним технологијама.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: