НОВОСТИ

09.12.2021

Војнотехнички институт јачи за 41 новозапосленог

На данашњој свечаности у Дому Војске у Београду потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је  решења о пријему у стални радни однос у Војнотехнички институт за 41 новозапосленог. и то решења о пријему у радни однос на неодређено време за двадесет осам цивилних лица по Конкурсу ВТИ из 2021. године, као и решења о пријему у професионалну војну службу за тринаест младих инжењера, стипендиста Министарства одбране, сагласно уговорима о стипендирању и Плану попуне кадра МО И ВС за 2021. годину. Они су се школовали на мастер и основним академским студијaма на Машинском факултету у Београду, Машинском факултету у Крагујевцу, Факултету техничких наука у Новом Саду и Електротехничком факултету у Београду. Војнотехнички институт је на тај начин примио 41 лице, што у овом моменту представља око 10% од тренутног бројног стања ВТИ. Од тога 31 лице чини истраживачки кадар.
Пожелевши им добродошлицу, министар Стефановић је истакао да за њега лично, као и за све у Министарству одбране и Војсци Србије, овакве свечаности имају посебан значај. Он је поручио да је поносан на младе који ће своја знања ставити у службу даљег јачања наше војске и наше једине отаџбине – Србије.
 - Били смо сведоци много година како људи одлазе из нашег система, да нисмо могли да им пружимо ни боље плате, нити могућност напредовања и стварања неке боље будућности. Зато ови пријеми данас имају посебан значај. Посебна је част радити у Министарству одбране и у Војсци Србије, не само због тога што постоји снажна традиција, већ зато и што су ово институције које имају највеће поверење грађана – рекао је министар Стефановић.
Он је истакао да је посебно задовољан што је међу новозапосленима велики број стипендиста Министарства.
- Поносан сам и на то што ћете моћи да се уверите и кроз свој рад колико смо успели да напредујемо, колико смо успели да  нашу војску опремимо средствима домаће производње, продуктима домаће памети. Данас је, наравно, много лакше када има новца, али вас молим да у свом раду покажете да је наш избор био прави и да заједничким радом донесемо нашој јединој Србији и нашој војсци даљи напредак – поручио је министар Стефановић.
Уручењу решења присуствовали су и помоћница министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, као и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: