НОВОСТИ

Министар одбране Стефановић обишао Војнотехнички институт

11.08.2021

Министар одбране Стефановић обишао Војнотехнички институт

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је приказу пројеката из развоја борбено-оклопних система, који се тренутно развијају у оквиру Института.
Помоћник директора ВТИ за научно истраживачки рад, пуковник др Миодраг Лисов са сарадницима, упознао је министра са актуелним пројектима Института у које, између осталог, спада и развој већег броја оклопних борбених возила, модернизација самоходних артиљеријских оруђа, модернизација технова и развој модернизованог противавионског хибридног система „ПАСАРС“.
Овом приликом министар је разговарао и са представницима нове генерације инжењера, који су средином априла текуће године примљени у службу у ВТИ и већ увелико учествују у новим пројектима. „Заиста сам поносан што наш Војнотехнички институт данас живи неким другачијим животом, што запошљава нове инжењере, младе људе, и што размишља и о тој врсти своје будућности. Они данас раде заједно са старијим колегама и на развоју купола, топова, електронике, оклопних тела и свему ономе што је саставни део средстава која су данас приказана“, изјавио је Стефановић.
Министар Стефановић је изразио задовољство напретком војне индустије и радом инжењера и стручњака са Института.  „За њих нема предаха, за њих нема лета, ни високих температура, они раде свој посао вредно и предано. Драго ми је да данас имамо и нову енергију, што гарантује да наша војска и те како има озбиљну будућност у смислу модерног наоружања и да ће свакако бити водећа у овом региону“ закључио је Стефановић.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: