НОВОСТИ

Свечаност у Војнотехничком институту поводом пријема у професионалну службу  70 новозапослених

16.04.2021

Свечаност у Војнотехничком институту поводом пријема у професионалну службу 70 новозапослених

У циљу континуитета и унапређења рада Војнотехничког института, истраживачко-развојне установе при Министарству одбране Републике Србије, а у складу са потребама Војске Србије, Министарство одбране је протеклих година увело мере за значајно побољшање кадровске политике Војнотехничког института, кроз попуну формације, као и подмлађивање старосне структуре запослених, са акцентом на истраживачки кадар.
У складу са тим, Министарство одбране је током претходне године Војнотехничком институту одобрило два јавна конкурса  (јануар 2020. године и фебруар 2020. године), ради попуне формацијских места, за пријем цивилних лица у радни однос на неодређено време, за укупно више од стотину извршилаца.
Са тим у вези, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас решења о пријему у професионалну војну службу на неодређено време у Војнотехничком институту за 70 новозапослених, међу којима је највише младих истраживача. Стефановић им се том приликом захвалио што су одабрали да раде за своју земљу и њен систем одбране.
- Ви сте својим знањем, посвећеношћу и марљивошћу показали да завређујете да будете део велике породице Министарства одбране. Увек је велики понос радити за своју земљу, своју војску и своје Министарство одбране. То је такође и прилика да се помогне својој земљи и прилика да се стекну нова знања, каква се осим у ВТИ ретко где могу стећи у овом делу света – рекао је Стефановић.
- Ми се поносимо тиме што желимо да наша војска увек буде ослоњена на сопствену памет, на наше наоружање, на наше модернизације, на могућности да развијемо своју беспилотну летелицу. Важно је да можемо да развијамо свој оклоп за тенк, своје ракетног гориво, своја нова возила, нову артиљеријску муницију и све остало на чему ВТИ ради свакога дана – истакао је Стефановић.
Министар се, такође, захвалио и свима који раде у ВТИ, а који су уз све те недостатке, проблеме, уз беспарицу, и даље производили врхунске резултате, додајући да су предузете мере да се научноистраживачки кадар, уз повећања плата свим припадницима система одбране, и додатно новчано стимулише.

Уз добродошлицу новим колегама, директор Војнотехничког института пуковник др Бојан Павковић истакао је да реч о веома важном дану за ВТИ, додајући да ће од 70 нових колега, 52 радити у истраживачким секторима, бавећи се директно развојем наоружања и војне опреме, а остали ће бити ангажовани у секторима за подршку. Тај број у овом моменту, како је нагласио, представља чак 18 посто од тренутног бројног стања Војнотехничког института. Пуковник Павковић је најавио да ће ВТИ ускоро имати и нове конкурсе и циклусе стипендирања за младе истраживаче.

Министар Стефановић, након уручења решења новим запосленима, обишао је и део истраживачких капацитета у Сектору за експерименталну аеродинамику и прототипове, где је био у прилици да се поближе упозна са капацитетима трисоничног аеротунела Т-38.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: