НОВОСТИ

Посао у Војнотехничком институту за стипендисте Министарства одбране

03.02.2021

Посао у Војнотехничком институту за стипендисте Министарства одбране

Стипендистима Министарства одбране који су дипломирали на факултетима техничких смерова, уручена су данас решења о пријему у радни однос у Војнотехнички институт, на свечаности у Дому војске. Министар одбране др Небојша Стефановић уручио је седам решења и том приликом изразио задовољство што ови млади људи добијају посао у својој струци и што ће својим знањем и радом помоћи да војска буде још јача и ефикаснија.     

- Намера нам је да јачамо Војнотехнички институт и да ова реномирана установа добије пажњу коју заслужује. Зато ћемо интензивно радити на повећању броја запослених, као и повећању њихових плата и наставити са исплатама стимулација, и тако показати да се знање и труд ових људи цене и вреднују – рекао је Стефановић. - Овај пријем је само први део. Планирамо да у наредних 30 дана запослимо још око 80 младих, а надамо се да ће их до краја године бити укупно 150, чиме ће Војнотехнички институт добити значајно појачање – нагласио је министар Стефановић.
 
Говорећи о будућности коју млади имају у Војнотехничком институту, министар одбране је подсетио и да су они који су радили, на пример, на пројекту развоја тенка М-84, управо захваљујући свом знању и раду, успели да кроз годишњу стимулацију добију уз плату још око 250.000 динара.

- То показује да се знање и рад цене, али хоћемо да то буде још значајније, да и млади истраживачи који се тек укључују у рад ове најелитније институције у Министарству одбране, која развија нове система наоружања и опреме, као и њихове искусније колеге осете снажну подршку свог министарства, своје државе, и то ће бити видљиво и ове и у наредним годинама – поручио је министар Стефановић.
 
Међу седам стипендиста који су данас добили посао је и Милан Вучковић, који ће у Војнотехничком институту бити запослен на месту истраживача. Завршио је војноиндустријско инжењерство, заједнички смер на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу и Војне академије Универзитета одбране у Београду. Част му је, како каже, што је у року завршио студије и што је стекао услов да добије стипендију Министарства одбране.
 
- Војнотехнички институт ми пружа могућност да се и даље усавршавам и напредујем. Сада сам на докторским студијама на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу на смеру Машинско инжењерство и управо ће ми Војнотехнички институт пружити прилику да се и даље усавршавам у области којом ћу се бавити - рекао је Вучковић.

Маријана Сталевић, која је такође данас добила решење о запослењу, завршила је смер војноиндустријско инжењерство и, као и њен колега Вучковић, тренутно похађа докторске студије на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу. Она истиче да јој је одувек жеља била да ради у Војнотехничком институту те додаје да јој представља велико задовољство што је са колегама са факултета добила прилику да се заједно усавршавају у тој реномираној војној установи.
 
Војнотехнички институт Министарства одбране је институција која више од седам деценија гради свој идентитет, не само у Србији већ и иностранству. Формиран давне 1948. године, Војнотехнички институт је до данас развио и у оперативну употребу Војске Србије увео преко 1.400 средстава наоружања и војне опреме.
 

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: