НОВОСТИ

Министар одбране Републике Србије посетио Војнотехнички институт

14.12.2020

Министар одбране Републике Србије посетио Војнотехнички институт

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, дана 14.12.2020. године посетио је Војнотехнички институт, где је имао прилику да се упозна са местом и улогом ВТИ-а у Министарству одбране, са актуелним пројектима, али и са свакодневним изазовима са којима се Институт суочава. Током посете, министар је поручио да ће држава наставити да улаже у запослене у овој установи, али и да ради на подмлађивању кадра.

„Радимо на томе да млади информатичари и инжењери што пре и што лакше долазе у овај институт, као и да кроз повећање плата, које је одобрио председник Србије, запослени добију квалитетније зараде. Важно је такође и да кроз различите стимулације и до краја ове године, али и у наредном периоду, покажемо да бринемо о експертима који овде раде, да ценимо њихово знање и то што својим знањем помажу да Србија буде што сигурнија и безбеднија“ - рекао је министар одбране.

Осим континуитета у улагању финансијских средстава у ВТИ, министар Стефановић најавио је да Институт очекује појачање и у кадровском смислу, с обзиром на то да је у плану да се до краја фебруара наредне године прими више од 80 нових истраживача.  

Приликом данашње посете, приказана су средства из текућег развоја Војнотехничког института, међу којима су беспилотне летелице Пегаз и Врабац, дигитални Огањ, БОВ ПОЛО и КИВ, ПАСАРС, радар Жирафа, модернизовани тенк М-84, модернизована Гвоздика и роботизовано возило „Милош“ са Дефендером.

„Људи у Војнотехничком институту даноноћно размишљају како да Војска Србије буде у корак са војскама света, шта ново могу да понуде и осмисле, али и како да модернизују наша постојећа средства. Они су ти који вредно и предано раде на будућности наше војске“ - истакао је овом приликом Стефановић.

Данашњем обиласку Војнотехничког института присуствовали су и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе, др Ненад Милорадовић, као и начелник Управе за одбрамбене технологије, генерал-мајор др Младен Вуруна.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: