НОВОСТИ

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ и 71 годину рада

03.11.2019

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ и 71 годину рада

 
Свечаност поводом обележавања 71 године рада Војнотехничког института, одржана је у великом aмфитеатру ВТИ-а, уз присуство министра одбране г-дина Александра Вулина, в.д. помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненадa Милорадовићa, начелникa Управе за одбрамбене технологије генерал-мајорa др Младенa Вурунe, начелника Војне академије генерал-мајорa др Бојанa Зрнићa,  начелникa Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригаднoг генерала Милана Поповића и осталих бројних уважених представника МО, Генералштаба и јединица Војске Србије, као и представника фабрика наменске индустрије, институција културног и јавног живота, пословних партнера и сарадника.
 
Честитајући Војнотехничком институту на досадашњим успесима, министар Вулин је рекао да у историјским оквирима 71 година не делује превише, али толико година непрекинутог научног рада, иновације, стварања и традиције нешто је чиме не могу да се похвале и много развијеније земље од наше. - И ова година је била добра, као и она пре ње. Увести 30 система наоружања у наоружање Војске Србије није нешто чиме се може олако похвалити. То су озбиљни системи који заиста мењају способност и готовост наше војске - додао је министар одбране.

У ретроспективи најзначајнијих достигнућа и резултата између два празника, директор ВТИ-а пуковник др Бојан Павковић истакао је увођење нових средстава у наоружање Војске Србије, рекордан број приказа Војске Србије у којима је ВТИ учествовао, као и важно одликовање - Орден белог орла са мачевима, другог степена, који је ВТИ добио од председника Републике Србије Александра Вучића. - Суочавамо се са два веома битна и суштински различита задатка, да одржимо ниво резултата који се огледа кроз број средстава која су уведена у наоружање и да истовремено радимо на себи како би обезбедили да долазеће, младе генерације истраживача задрже способности и знања својих старијих колега и да их даље развијају и проширују. То значи да ћемо у наредном периоду морати још више да улажемо у младе стручњаке, а они ће морати да уложе додатни напор да раде на себи и свом стручном усавршавању - рекао је пуковник Павковић.

Као знак признања за изузетну пословну сарадњу са ВТИ поводом обележавања Дана Војнотехничког института, додељене су Плакете са знаком ВТИ Техничком ремонтном заводу Чачак и предузећу ППТ – Наменска А.Д. Трстеник. Уручене су и Захвалнице Управи за планирање и развој (Ј-5) ГШ ВС и Институту „Михајло Пупин“ Београд.

Поводом Дана ВТИ  више припадника Војнотехничког института, за посебан допринос у раду, награђено је и похваљено од стране помоћника министра одбране за материјалне ресурсе, начелника Управе за одбрамбене технологије СМР МО и директора Војнотехничког института. Припадницима ВТИ који су пензионисани у протеклих годину дана, у знак признања за остварене резултате у раду, додељена је Захвалница.
 
Војнотехничком институту су поводом обележавања 71 године рада, честитке и жеље за даљи успешан рад упутили: министар одбране Републике Србије, начелник Генералштаба ВС, бројни представници организационих јединица МО и јединица Војске Србије као и представници институција културног и јавног живота, пословни партнери и појединци.

На свечаности поводом прославе Дана ВТИ наступио је Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије.
 
Слике и видео погледати овде

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: