НОВОСТИ

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ – 66 година рада

03.11.2014

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ – 66 година рада

Свечаност поводом обележавања 66 година рада Војнотехничког института, одржана је у великом aмфитеатру ВТИ-а, уз присуство министра одбране Републике Србије, г-дина Братислава Гашића, заменикa начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковникa Јовицe Драганићa, заступника помоћника министра одбране Сектора за материјалне ресурсе генерал мајорa др Бојанa Зрнићa, помоћникa министра просвете, науке и технолошког развоја др Слободана Ступара, ректора Универзитета одбране генерал потпуковникa проф др. Миодрага Јевтића и осталих бројних уважених представника МО, Генералштаба и јединица Војске Србије, као и представника фабрика наменске индустрије, институција културног и јавног живота, пословних партнера и сарадника.
 
Честитајући Војнотехничком институту на досадашњим успесима, министар Гашић истакао је да министарство одбране чини напоре да у тешкој финансијској ситуацији у којој се наша земља налази, обезбеди услове за даљи напредак на пољу сопственог технолошког развоја. „Чињеница је да земље које постају само пасивни примаоци нових технологија доспевају у све неповољнији положај у глобалној економској конкуренцији“ – додао је министар и нагласио да ће министарство одбране наставити финансирање завршетка започетих пројеката, опремање лабораторија ВТИ, улагање у нове пројекте у складу са могућностима и створити услове за подмлађивање научноистраживачког кадра.
„У овој години расписан је јавни конкурс за пријем 43 млада истраживача, а 2015. године очекује се расписивање конкурса за још 15 лица на другим позицијама Војнотехничког института.“ – рекао је министар.
„Војнотехнички институт показује свих ових година да је способан да испуни своју мисију, а резултати рада института могли су се видети на недавно одржаној паради „Корак победника“, где је од свих приказаних средстава 70% било из развоја Војнотехничког института, а приказано је и 8 средстава која су у завршној фази развоја и биће уведена у НВО у наредном периоду“ – додао је министар одбране.
Током свечаности, пуковник доц. др Зоран Рајић, директор ВТИ-а, презентовао је анализу рада Војнотехничког института током протеклих година, постигнуте резултате и планове за будућност.
 
Пк Рајић уручио је и Плакете „Архимед“  помоћнику министра просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Слободану Ступару, у знак признања за изузетан допринос и дугогодишњу плодну сарадњу са ВТИ и г-дину Анастасу Палигорићу, за изузетан и препознатљив допринос у развоју класичних артиљеријских система у Републици Србији, који су своју примену нашли не само у Војсци Републике Србије, већ и у многим другим оружаним снагама широм света.
Такође, као знак признања за изузетну пословну сарадњу са ВТИ, пк Рајић уручио је захвалнице: г-дину Александру Вуловићу, директору „Државне лутрије Србије“, компанији СЛОБОДА Чачак АД., Техничком ремонтном заводу Чачак и компанији ДЕМЕТРА РБ д.о.о.

Поводом Дана ВТИ  више  припадника Војнотехничког института, за посебан допринос у раду је награђено и похваљено од стране заступника помоћника МО за материјалне ресурсе, начелника Управе за одбрамбене технологије и директора Војнотехничког института. Припадницима ВТИ који су пензионисани у протеклих годину дана, у знак признања за остварене резултате у раду, додељена је Плакета са знаком ВТИ.
 
Војнотехничком институту су поводом обележавања 66 година рада, честитке и жеље за даљи успешан рад упутили: министар одбране Републике Србије, начелник Генералштаба Војске Србије, бројни представници организационих јединица МО и јединица Војске Србије као и представници институција културног и јавног живота, пословни партнери и појединци.

Прославу Дана ВТИ увеличали су - својим наступом на свечаности на тему Првог светског рата под називом „Ко то да објасни“ аутора Драгана Марјановића, културно-уметничко друштво „ПРЕЛО“ из Великог Села и Сланаца, као и Српско Удружење Дуборезаца отварањем изложбе „Љубав баштина живота“ у холу великог амфитеатра ВТИ, која ће трајати до 15.11.2014. године.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

 Војнотехнички институт учествовао на сајму „BELGRADE FUTURE GAMING 2023“

31.05.2023

Војнотехнички институт учествовао на сајму „BELGRADE FUTURE GAMING 2023“

Војнотехнички институт је и ове године учествовао ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: