НОВОСТИ

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ – 66 година рада

03.11.2014

Војнотехнички институт свечано прославио Дан ВТИ – 66 година рада

Свечаност поводом обележавања 66 година рада Војнотехничког института, одржана је у великом aмфитеатру ВТИ-а, уз присуство министра одбране Републике Србије, г-дина Братислава Гашића, заменикa начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковникa Јовицe Драганићa, заступника помоћника министра одбране Сектора за материјалне ресурсе генерал мајорa др Бојанa Зрнићa, помоћникa министра просвете, науке и технолошког развоја др Слободана Ступара, ректора Универзитета одбране генерал потпуковникa проф др. Миодрага Јевтића и осталих бројних уважених представника МО, Генералштаба и јединица Војске Србије, као и представника фабрика наменске индустрије, институција културног и јавног живота, пословних партнера и сарадника.
 
Честитајући Војнотехничком институту на досадашњим успесима, министар Гашић истакао је да министарство одбране чини напоре да у тешкој финансијској ситуацији у којој се наша земља налази, обезбеди услове за даљи напредак на пољу сопственог технолошког развоја. „Чињеница је да земље које постају само пасивни примаоци нових технологија доспевају у све неповољнији положај у глобалној економској конкуренцији“ – додао је министар и нагласио да ће министарство одбране наставити финансирање завршетка започетих пројеката, опремање лабораторија ВТИ, улагање у нове пројекте у складу са могућностима и створити услове за подмлађивање научноистраживачког кадра.
„У овој години расписан је јавни конкурс за пријем 43 млада истраживача, а 2015. године очекује се расписивање конкурса за још 15 лица на другим позицијама Војнотехничког института.“ – рекао је министар.
„Војнотехнички институт показује свих ових година да је способан да испуни своју мисију, а резултати рада института могли су се видети на недавно одржаној паради „Корак победника“, где је од свих приказаних средстава 70% било из развоја Војнотехничког института, а приказано је и 8 средстава која су у завршној фази развоја и биће уведена у НВО у наредном периоду“ – додао је министар одбране.
Током свечаности, пуковник доц. др Зоран Рајић, директор ВТИ-а, презентовао је анализу рада Војнотехничког института током протеклих година, постигнуте резултате и планове за будућност.
 
Пк Рајић уручио је и Плакете „Архимед“  помоћнику министра просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Слободану Ступару, у знак признања за изузетан допринос и дугогодишњу плодну сарадњу са ВТИ и г-дину Анастасу Палигорићу, за изузетан и препознатљив допринос у развоју класичних артиљеријских система у Републици Србији, који су своју примену нашли не само у Војсци Републике Србије, већ и у многим другим оружаним снагама широм света.
Такође, као знак признања за изузетну пословну сарадњу са ВТИ, пк Рајић уручио је захвалнице: г-дину Александру Вуловићу, директору „Државне лутрије Србије“, компанији СЛОБОДА Чачак АД., Техничком ремонтном заводу Чачак и компанији ДЕМЕТРА РБ д.о.о.

Поводом Дана ВТИ  више  припадника Војнотехничког института, за посебан допринос у раду је награђено и похваљено од стране заступника помоћника МО за материјалне ресурсе, начелника Управе за одбрамбене технологије и директора Војнотехничког института. Припадницима ВТИ који су пензионисани у протеклих годину дана, у знак признања за остварене резултате у раду, додељена је Плакета са знаком ВТИ.
 
Војнотехничком институту су поводом обележавања 66 година рада, честитке и жеље за даљи успешан рад упутили: министар одбране Републике Србије, начелник Генералштаба Војске Србије, бројни представници организационих јединица МО и јединица Војске Србије као и представници институција културног и јавног живота, пословни партнери и појединци.

Прославу Дана ВТИ увеличали су - својим наступом на свечаности на тему Првог светског рата под називом „Ко то да објасни“ аутора Драгана Марјановића, културно-уметничко друштво „ПРЕЛО“ из Великог Села и Сланаца, као и Српско Удружење Дуборезаца отварањем изложбе „Љубав баштина живота“ у холу великог амфитеатра ВТИ, која ће трајати до 15.11.2014. године.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: