НОВОСТИ

Посета делегације СМР МО Србије компанијама и институтима одбрамбене индустрије НР Кине

28.11.2011

Посета делегације СМР МО Србије компанијама и институтима одбрамбене индустрије НР Кине


Делегација Сектора за материјлне ресурсе МО, коју су чинили представници Војнотехничког института, Управе за одбрамбене технологије и Југоимпорт СДПР-а, била је у посети компанијама и институтима одбрамбене индустирје НР Кине у веремену од 18.11. до 27.11.2011. године. У саставу делегације су били: пк др Зоран Рајић – директор ВТИ, вођа делегације, пп мр Миодраг Лисов – ВТИ, мј Давор Вуксановић – УОТ, мр Драгослав Живанић – ВТИ, мр Владимир Вукмирица – ВТИ, мр Ивана Жугић – СДПР и мр Мирољуб Трифуновић – СДПР.
Наша делегација је у циљу унапређења војноекономске, војнотехничке и научнотехничке сарадње посетила више компанија и института који се баве истарживањем, развојем и производњом наоружања и војне опреме. Током посете делегација је обишла осам компанија и института: NORINCO, CPMIEC, ALIT, CETC, CATIC, CNGC, Norinco RIAM и ASN у градовима Пекинг и Ксијан. Разговори су вођени у циљу изналажења могућности реализације заједничких пројекта у области развоја средстава наоружања, размене стручњака у различитим техничким областима, и набавке одговарајућих подсистема или средстава војне технике.
Посета је омогућила српској страни добар увид у укупне капацитете и технолошке могућности кинеских компанија и развојних института. Самим тим је унапређена досадашња билатерална војна сарадња кроз дефинисање конкретних предлога сарадње.  Овом приликом кинеским партнерима је уручен позив за учешће на следећој Научној конференцији ОТЕХ 2012, која ће се одржати у Војнотехничком институту.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: